HTML

Fludo

A fludo játék továbbgondolása, szociológiai folyamatok egyszerű ábrázolására. Mome, 2009. Bera Nándor, Boldizsár Péter, Bukta Zsolt, Gelley Bálint

2. A fludo szabályai, eszköztára

2009.03.28. 19:35 Bera Nándi


 

A Ki nevet a végénben mindenki egyenlő esélyel indul.
A cél, hogy négy bábunkat a pályán egyszer körbevezetve elsőnek jutassuk el a célmezőkig.
Dobókockadobás értékének megfelelő számú mezőt léphetünk előre. Ha hatost dobunk, dobhatunk még egyszer.
Az első mezőbe csak hatos dobásával állithatjuk be a bábunkat. Ezen a mezőn, és a célhoz vezető utca mezőin a bábúink védettséget élveznek. A pálya tőbbi részén, ha egy másik játékos oda lép, ahol mi állunk, bábunk visszakerül a startmezőbe, és ismét csak hatossal léphet vissza a pályára. Ugyanakkor belépéskor a mi első mezőnkön álló más szinű bábut kiüthetjük.
Saját bábunkat nem léphetjük át. Ha emiatt nem tudunk lépni akkor kimaradunk a körből. Kimaradunk akkor is ha nincs a pályán bábunk, és nem dobtunk hatost, hogy beléptethessünk egy újat. Egyszerre tetszőleges számú bábuval haladhatunk az akciómezőn. ( Ha tőbb bábuval tartunk a cél felé az kockázatosabb, mert figuráinkat könnyebben kiüthetik, ha azok torlódnak, de ugyanakkor tőbb esélyünk van a győzelemre ha egyszerre több bábut viszünk be a célmezőbe. )
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fludo.blog.hu/api/trackback/id/tr601031832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása